Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259

Colombo

Inte så enormt mycket att säga om staden. Vi vandrade runt i Pettah Market och slutligen hamnade vi  mitt i en mycket rolig marknad. Kryddmarknaden. Vi köpte en hel massa påsar med innehåll vi inte är 100% på vad det är.Eftersom vi skickade med Mattias 2 stora väskor (24 kilo) med grejor så har vi ju nu gott om plats för eventuella shoppingfynd. Detta gjorde vi självklart vad vi kunde: Det blev, förutom kryddor, även 2 klänningar, en kjol och en t-shirt. Några hårklämmor också.

Sri lanka är ju sen 2-3 år tillbaks ett land i fred då man har slutit fred med tamilerna i norr. Fast det finns gott om soldater på gatorna ändå, kanske den är lite bräcklig eller så.

Tänkte försöka få ihop ett inlägg om hur tsunamin slog till mot Hikkaduwa julen 2004.

Ving har resor till Ngegobo som liggerstranorr om Colombo.

 

Postad i Colombo

Följ oss på BlogLovin.

Föregående post
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. perpersa

   /  januari 27, 2012

  Även om Becca saknar Mattis så borde ni nu känna det man känner väldigt få gånger i livet, det där med såå låångt borta från alla måsten och pressar. Becca, du kommer alltid att sakna den tiden ni har nu, å ni kommer alltid att längta efter att få mera. Det är vad jag förgiftade mig med 2001 första gången. Nu är det bara här o nu och möjligen vad ska vi göra imorrn; men det kan ni bestämma då. Bildsviten på din vackra dotter, Ulli, var i fel ordning men så fin. Hur många kort har ni tagit?
  Jag kollar varje dag och är fortfarande grymt avundsjuk, men aldrig missunsam, jag njuter med er.
  Om bilden Colombo 018, många kvinnor hade den bakom ena örat, vänster för singel o höger för gift(eller tvärtom), men en kvinna jag mötte hade en bakom varje öra, jag kunde inte hålla käft(såklart) o frågade hur det kom sig. Hon log stort och sa: Married but still looking! Jag hade väldigt svårt att låta bli att flörta vidare med henne…
  Kramar
  Nu, snö och ett par minus en lång period, dom kallar det högtryck, o mor har skrotat sin bil (allt OK) Kiki på kanarieöarna, Claes väntar på Jade och jag…längtar till Sri Lanka, vet inte riktigt varför…

  View Comment
  Svara
  • Jag hade tagit nästan 1500 bilder när datprn dog i Indonesien. Hoppas att det ska gå att fixa de bilderna. :) Plus 863 i dagsläget. Jag tar många bilder och Rebecca är mer sparsam.
   Det är så gulligt det du skriver om henne med en bakom varje öra (räv? ;) och så typiskt dig på något vis.
   ANtar att mamma krockat men att hon är ok?Sri Lanka är faktiskt en plats att längta till. Tror att både jag och Rebecca kommer att åka tillbaks tillsammans eller var för sig.

   View Comment
   Svara
 2. Åh jag blir så avundsjuk. Får träffa vännerna från Sri Lanka i Maj i varje fall här hemma i Sverige på konferens.
  Ang tsunamin så åkte vi förbi ett minnesmärke på väg söderut där tsunamin dragiut ut ett tåg till havs med flera tusen människor. Så hemskt

  View Comment
  Svara
  • Det minnesmärket och det stället är Hikkaduwa. Vi har letat efter det idag men vi gick nog åt fel håll.
   Jag kommer ihåg att jag läste om det när det hände, att jag var oerhört fascinerad av det . Att jag sen lärde mig att det var _här_ det gav mig rysningar.

   View Comment
   Svara

Feel free to comment or share

 • Status just nu

  The 14 weeks trip we did together 2011 -2012 inspired one of us to start living in Langkawi, Malaysia. Now this blog is filled with tips ans tricks on whet to do & see & eat in SE asia. It grows as I travel. Of course the focus lies in Langkawi and the endless activities that lays befor a visitor here. I have lived here for a year, please contact me if you want further information on Langkawi.
 • Make your money on the beach!

  Yes you can. I started with 20 USD and click banners 10 times/ day. Now my money are growing while I relax in the shade. Join this growing business now.

  Share Up To 110 % - 10% Affiliate Program

 • Vi kan inte ladda bloggdata just nu.

 • Läs från början

  Vår resa börjar här om du vill läsa om den i den ordning vi bloggade.

 • Billigaste flygbokning?

  Billigaste flygresorna har vi kommit fram till att du kan hitta på Travelstart . De ligger i snitt några hundralappar under övriga nätresebyråer och flyger med samma flygbolag. Skyscanner har också billiga flyg.
 • Kategorier

 • Meta
 • Twingly BlogRank  Twingly Blog Search
  link:http://asiatour.lajke.se/ sort:published
  Recent linking posts

%d bloggare gillar detta: