Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259

Den som lever får se…

Mina grannar kom häromdagen och ville låna pengar av mig. De ville åka till Sabah den sista tiden av hennes graviditet och hade inte råd. Jag skulle få hennes bankkort så de kunde betala tillbaka och när bebisen var född skulle de komma tillbaka.
Just att de skulle komna tillbaka garanterade de gång på gång, men min känsla sa att de troligtvis inte skulle komma tillbaks.
Hela min kropp skrek NEJ högt när de frågade men jag vill ju gärna hjälpa. Jag pratade med Rebecca, tog reda på hur man gör det lagligt så jag kan anmäla dem om de inte betalar tillbaka.
Söndag hade vi bestämt att träffas hemma hos oss klockan två så jag kunde kolla på ett utkast till kontrakt.
Kvart över tre hade de fortarande inte dykt upp och inte hört av sig. Då var jag milt sagt irriterad och det gjorde mitt beslut enklare. Jag åkte till deras jobb och sa nej.
Inga problem, sa de vi löser det.
Pratade idag med deras arbetsgivares son. Han sa att till dem hade de sagt att de kanske inte skulle komma tillbaka. Han trodde kanske att ”they are in trouble of some kind”. Till historien hör ju att pappan i familjen är fd drogmissbrukare men att han varit drogfri under 5-6 år.
Något har hänt i alla fall, för ca 4 veckor sedan fick de en liten utbyggnad på lägenheten och de var överlyckliga för det extra utrymmet.
Åh! När jag tänker på det så har pappan varit hemma väkdigt mycket den senaste tiden, nu slog det mig att han faktiskt kan ha tagit droger under dagarna när inte mamman är med.

image

Samma grannar har nycklar till min lägenhet nu när jag är på Koh Lipe. Vi bor dörr-i-dörr så de kan mata katten och göra så det ser ut som om jag är där.
De kan också plocka på sig allt värdefullt och sälja. Jag har visserligen allt dyrbart med mig ( kamera, laptop, telefon och bankkort) men några hundra ringgit kan de säkert skrapa ihop om de säljer mina saker. Och motorcykeln såklart….
Nåja, blir att oroa sig lite och sen får jag se hur det ser ut när jag kommer hem.

Är de smarta så gör de det så att det ser ut som ett inbrott för annars kommer jag ta reda på deras personnummer och sätta dit dem som fan!

Postad i Blandat

Följ oss på BlogLovin.

Föregående post
Nästa post

Feel free to comment or share

 • Status just nu

  The 14 weeks trip we did together 2011 -2012 inspired one of us to start living in Langkawi, Malaysia. Now this blog is filled with tips ans tricks on whet to do & see & eat in SE asia. It grows as I travel. Of course the focus lies in Langkawi and the endless activities that lays befor a visitor here. I have lived here for a year, please contact me if you want further information on Langkawi.
 • Make your money on the beach!

  Yes you can. I started with 20 USD and click banners 10 times/ day. Now my money are growing while I relax in the shade. Join this growing business now.

  Share Up To 110 % - 10% Affiliate Program

 • Vi kan inte ladda bloggdata just nu.

 • Läs från början

  Vår resa börjar här om du vill läsa om den i den ordning vi bloggade.

 • Billigaste flygbokning?

  Billigaste flygresorna har vi kommit fram till att du kan hitta på Travelstart . De ligger i snitt några hundralappar under övriga nätresebyråer och flyger med samma flygbolag. Skyscanner har också billiga flyg.
 • Kategorier

 • Meta
 • Twingly BlogRank  Twingly Blog Search
  link:http://asiatour.lajke.se/ sort:published
  Recent linking posts

%d bloggare gillar detta: