Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259

Massivt med berg

Torsdag 10 november – dag 11

Vi går upp tidigt, säger hejdå till ”mamma” och flickorna och beger oss ut till vägen där bilen ska komma och hämta oss klockan 7 (det gör den inte, den kommer 8) och vi fastnar ganska direkt i en trafikstockning. En buss som gått sönder och står på ena körfilen gör att man måste släppa på trafiken åt ett håll i taget. Med massor av trafik innebär detta självklart långa köer. Bredare än så är alltså inte vägarna som slingrar sig runt bergen.

Fast vi har bergen att titta på! Vilka berg, vilken fantastisk natur. Vi tar kort på kort men tyvärr är de bara i 2 dimensioner så de blir inte bra alls.

Vi kör och kör och efter några timmar är vi vid ”the cable cars” där vi stannar för en tur upp på berget, en kort sväng däruppe och sen ner igen. Vi är angelägna att komma fram till Pokhara.

Vi kommer fram vid halvfyra-tiden och vi får (återigen) rum 318*. En svit med 3 sängar, varav en dubbel.  Varmt vatten uppå det och vi är supernöjda.

Vi tar en promenad, lämnar av vår smutstvätt och strosar sen sakta genom Pokhara. Pokhara ligger vid en sjö med Annapura (världens tionde högsta berg (8091m) och världens farligaste att bestiga, endast 103 har klarat att klättra till toppen) bakom. Så otroligt vackert och mycket trivsamt.

Vi gillar det verkligen och är på gott humör när vi hittar en restaurang. Vi beställer in varsin Cosmopolitan och massa med mat som vi slafsar i oss. Lite känning i magen på vägen hem men inte mer än att vi hinner köpa en present till lillasyster Alicia och lite fredagsgodis till oss och flickorna på fredag.

Köper också märken att sy på våra ryggsäckar så man kan se var vi varit!

Vi är nöjda och går tillbaks till hotellet. Vi är grymt sugna på att surfa och är helt urlakade.  Jag går och lägger mig ganska tidigt eftersom vi ska upp tidigt men Rebecca är vaken längre.  Chattar lite med Mattias och fixar sina foton.

I morgon är det upp klockan 05. Bil till utsiktspunkt där man kan se både Annapura och soluppgången.

* vi har bott på 5 olika hotellrum, två av dem har varit 318.

Postad i Nepal, Pokhara

Följ oss på BlogLovin.

Föregående post
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Underbart med snöklädda berg – på avstånd! :)

  View Comment
  Svara
 2. Fy fasen vad ni har hunnit med och bilderna är så vackra att man tappar andan. Synd att Kina blev en bökig upplevelse, men ”vått dö häck” … ni har ju världen för era fötter! Härlig läsning!
  Catarina

  View Comment
  Svara
 1. Jag ser inte skogen för alla träd! | AsiaTour
 2. BeteendeMÖNSTER | AsiaTour

Feel free to comment or share

 • Status just nu

  The 14 weeks trip we did together 2011 -2012 inspired one of us to start living in Langkawi, Malaysia. Now this blog is filled with tips ans tricks on whet to do & see & eat in SE asia. It grows as I travel. Of course the focus lies in Langkawi and the endless activities that lays befor a visitor here. I have lived here for a year, please contact me if you want further information on Langkawi.
 • Make your money on the beach!

  Yes you can. I started with 20 USD and click banners 10 times/ day. Now my money are growing while I relax in the shade. Join this growing business now.

  Share Up To 110 % - 10% Affiliate Program

 • Vi kan inte ladda bloggdata just nu.

 • Läs från början

  Vår resa börjar här om du vill läsa om den i den ordning vi bloggade.

 • Billigaste flygbokning?

  Billigaste flygresorna har vi kommit fram till att du kan hitta på Travelstart . De ligger i snitt några hundralappar under övriga nätresebyråer och flyger med samma flygbolag. Skyscanner har också billiga flyg.
 • Kategorier

 • Meta
 • Twingly BlogRank  Twingly Blog Search
  link:http://asiatour.lajke.se/ sort:published
  Recent linking posts

%d bloggare gillar detta: