Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259

Nu jädrar ska det badas!

Vi kom till Koh Lanta i onsdags och det första vi gjorde var att sätta oss vid första bästa ställe med Wi-FI för att leta efter ställe att bo på. Vi hade inte planerat att åka till Koh Lanta alls men det råkade helt enkelt bara bli så.

Personalen var väldigt hjälpsamma och visade oss ett ställe som var billigt och eftersom vi hade lite problem med att koppla upp oss så hngde vi på. Vi blev skjutsade och frågade efter priser. Vi fick information om att den stranden vi skule bo var var den där flest backpackers bodde.

Vi kan väl enkelt konstatera att det inte var så billigt… 1500 TBH (hon sa från 350) för en stuga men för oss skulle det kosta 1000 (han tog bort AC-kontrollen).  Hä ungefär halvvägs ner på Koh Lantar är jättefint, det finns pooloch alla är supertrevliga. Han har mindre stugor men de var uthyrda. De har inget varmvattensdusch och bara fläkt. Tyvärr var stranden väldigt stenig och vi har badat endast en gång sen vi kom hit. Vi är ungefär halvvägs ner på ön Koh Lanta på en strand som heter Khlong Kong Beach.

Satt och surfade hela förmiddagen igår och läste mig till att stranden söder om oss skulle vara mycket finare (Khlong Nin beach) och Per skriver ju att de är finare ju mer söderut man kommer.

Så vi hyrde oss en moped och drog söderut. Spanade på stränder och kollade efter fina ställen att bo på. Käkade lunch på ett spektakulärt ställe. I princip en hydda som hängde ut över bergskanten utefter vägen. En gammal gumma som lagade maten. Inte förstod hon engelska men leenden och att peka fungerar alldeles utmärkt. Vi testade nudlar i ”kinesisk sås”. Gott men inte så man ramlar av stolen. (Tur det för det fanns inga stolar…)

Vi hittade oss ett ställe. Bungalowen är större än den vi har idag och det är på den finare stranden. Kostar 600 TBH /natt. Så vi stannar 3 nätter till här på Koh Lanta. Det heter Lanta Nature Beach. Vi är nöjda!

Vi körde längst norrut på ön för att boka resa härifrån och vi fick gjort det och vi handlade också snorklar och cyklop.

Nästan det viktigaste att ha på rummet är faktiskt kylskåp men oftast kommer det tillsammans med A/C och Tv och kostar en hel massa mer.

Följ oss på BlogLovin.

Nästa post
Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. Hej på er squirrels!
  Jag ser att ni lever och har en finfin resa!
  Om det kommer en fluga och surrar framför näsan, är det nog jag :) Kramar till er båda!

  View Comment
  Svara
 2. Åhh, jag är så nyfiken på vad ni kommer tycka om Koh Lipe. Finns inte en enda sten på stranden där!

  Kan ni inte lägga upp lite fler bilder? Och hur det ser ut där ni bor etc… Så man får lite tips inför kommande resor?

  Jag kommer skriva lite tips nu… Vet inte alls om vi har samma smak men ändå…

  Pattaya beach omvandlas på kvällen till ett enda stort restaurangstråk där de sätter ut stolar och bord i sanden. Maten är helt fantastisk där. Hotellen är lite dyrare på Pattaya beach. Billigast hittar man på sunlight beach. Borta vid mountain resorten är det helt klart dyrast, 3500 baht per natt, men de är lyx lyx.
  Poo’s bar är en väldigt trevlig restaurang med musik osv. De har även en buffe på kvällen, men akta er för fisken, vi hade flera i vårt sällskap som blev magsjuka av den.
  Reggaebaren har grymt goda och billiga drinkar. Där kan man även bo i små hyddor för 400 baht natten. Porn resort (som ligger bakom affären i början av mainstreeten) är billigt (500 baht) men fullt med kackelackor (jag höll på att dö).
  På Budhaya resort kan man göra ett uttag av pengar med sitt kontokort (det finns inga bankomater på Koh Lipe eller tillgång till pengar).

  Om ni vill snorkla så gå inte in på några av de där arrangörerna som ligger sida vid sida i början av mainstreeten utan gå bort till Sunrise beach och gå in på något av hotellen o fråga om de kan fixa en snubbe som har en longtailbåt som ni kan få hyra en dag (han följer med som guide och kör runt er till de bästa ställena). Vi betalde 250 baht per person för en dag. Grymt bra och alldeles fantastiskt! De tar det 5dubbla hos arrangörerna och då åker ni med många människor.

  Ha det så bra och hoppas att ni får det fantastiskt!

  View Comment
  Svara
 3. Härligt med lite bad och sköna stränder! Det är så kul att läsa era uppdateringar och se era vackra bilder från resan.

  View Comment
  Svara

Feel free to comment or share

 • Status just nu

  The 14 weeks trip we did together 2011 -2012 inspired one of us to start living in Langkawi, Malaysia. Now this blog is filled with tips ans tricks on whet to do & see & eat in SE asia. It grows as I travel. Of course the focus lies in Langkawi and the endless activities that lays befor a visitor here. I have lived here for a year, please contact me if you want further information on Langkawi.
 • Make your money on the beach!

  Yes you can. I started with 20 USD and click banners 10 times/ day. Now my money are growing while I relax in the shade. Join this growing business now.

  Share Up To 110 % - 10% Affiliate Program

 • Vi kan inte ladda bloggdata just nu.

 • Läs från början

  Vår resa börjar här om du vill läsa om den i den ordning vi bloggade.

 • Billigaste flygbokning?

  Billigaste flygresorna har vi kommit fram till att du kan hitta på Travelstart . De ligger i snitt några hundralappar under övriga nätresebyråer och flyger med samma flygbolag. Skyscanner har också billiga flyg.
 • Kategorier

 • Meta
 • Twingly BlogRank  Twingly Blog Search
  link:http://asiatour.lajke.se/ sort:published
  Recent linking posts

%d bloggare gillar detta: