Restips: Kuala Lumpur

När man anländer: ta snabbtåget till centrala KL, det är snabbt och billigt. Man informeras också om att man måste boka taxi på stationen och sen stå i kö men det finns ingen lag som säger att man inte får gå ut och vinka till sig en taxi så gör det! Att pruta i taxin är olagligt och alla taxis ska använda taxameter. Heter Teksi.

Basics: man måste inte ha adapter med sig, det funkar att använda uttagen i Kuala Lumpur men då ska man gärna ha hjälp av något som inte leder ström… uttagen har nämligen 3 st hål och ett av dem måste fyllas för att öppna de 2 andra (som är de man använder). Jag använder mig av tandborsten jag fick på flyget. Funkar utmärkt!

2014-03-19 11.13.23

Valuta är i ringgit och 1 RM motsvarar ca 2 SEK (2014-03)

Jag kan rekommendera att bo i centrala city. På gatan Jalan Pudu, mitt emot Pudu sentral bodde jag och jag har aldrig bott så bra innan. Kanske inte för att hotellet höll hög klass utan för att jag hade gångavstånd till mycket! (Chinatown, Bukit Bintang (shopping), Little india, KLCC och området runt där.)  Mitt hotell heter Citin Seacare Hotel och nästa gång jag ska till KL bor jag troligtvis där igen!

Saker att göra:

Besöka KLCC och åka upp till 86:e våningen.  Biljett kan bokas 2 dagar i förväg eller om man åker dit och ställer sig i kö tidigt på morgonen (minst vid 07)

Gillar man höjder kan Radio Tower också vara häftigt.

Chinatown är ett måste i KL. Galet. Här kan du köpa ”genuine copy” av allt!!

Marknaden i little India var fantastisk och så mycket större och mer genuin än Chinatown. (Nej, jag pratar inte om  ”central market” nu utan marknaden på lördagar.) Ta dig till Jalan Masjhid India och utgå därifrån. Räkna med massor med folk men också att äta middagen här. Öppnar vid ca 17.

Självklart ska man besöka Bukit Bintang om man gillar shopping. Här finns det ca 10 st enorma shopping malls som man lätt kan gå vilse i. Kan rekommendera BB Plaza samt Sungei Wang (Bra priser här). Är det elektronik du är ute efter så gå till Low Yat Plaza (ligger bakom BB Plaza). Couture hittar du på Pavilion och berg- och dalbana (!) på Berjaya Times Square.

Att äta: bara gå in på närmaste sk food court och beställ vad som helst. Maten i KL är fantastiskt god och genuin. Den kostar dessutom inte alls mycket! Jag åt fried noodles och drack iste. Kostade RM 8.

Resa inom staden: Taxi funkar alltid, de finns överallt. Lokalbussen är oftast billig men det finns inga tidtabeller och det är svårt att se var bussarna går. KLRapid funkar och är inte alls dyrt och kan kombineras med Monorail också. Bara man har koll på vad stationen heter som man ska till och varifrån man åker så finns det maskiner på stationen. Perfekt sätt att göra sig av med mynten! Ska man utanför stadskärnan rekommenderar jag att man tar snabbtåget till hållplats nära dit man ska och sen tar lokalbuss därifrån. Enkelt, finns alltid folk att fråga och alla är hjälpsamma.  Jag försökte leta bussar direkt inne i stan och det var ingen som visste nått, ungefär.

Följ oss på BlogLovin.

Nästa post
Lämna en kommentar

1 kommentar

 1. Dagens bild | AsiaTour

Feel free to comment or share

 • Status just nu

  The 14 weeks trip we did together 2011 -2012 inspired one of us to start living in Langkawi, Malaysia. Now this blog is filled with tips ans tricks on whet to do & see & eat in SE asia. It grows as I travel. Of course the focus lies in Langkawi and the endless activities that lays befor a visitor here. I have lived here for a year, please contact me if you want further information on Langkawi.
 • Make your money on the beach!

  Yes you can. I started with 20 USD and click banners 10 times/ day. Now my money are growing while I relax in the shade. Join this growing business now.

  Share Up To 110 % - 10% Affiliate Program

 • Vi kan inte ladda bloggdata just nu.

 • Läs från början

  Vår resa börjar här om du vill läsa om den i den ordning vi bloggade.

 • Billigaste flygbokning?

  Billigaste flygresorna har vi kommit fram till att du kan hitta på Travelstart . De ligger i snitt några hundralappar under övriga nätresebyråer och flyger med samma flygbolag. Skyscanner har också billiga flyg.
 • Kategorier

 • Meta
 • Twingly BlogRank  Twingly Blog Search
  link:http://asiatour.lajke.se/ sort:published
  Recent linking posts

%d bloggare gillar detta: