Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/c/1/lajke.se/httpd.www/asiatour/wp-includes/post-template.php on line 259

Tigrarna

Att besöka tigrarna var lite magiskt faktiskt. Vi kollade runt innan och såg hur det såg ut i burarna och hur de såg ut att behandlas. Hade läst på Tripadvisor också om att det var bra där.

Vi fick välja vilken ålder vi ville träffa (man kunde träffa alla åldrar men då hade vi spräckt vår budget och vi tyckt det var liiiite dyrt) och vi bestämde oss för ca 5 måbader gamla.

Det var 4 st tigrar i buren, samtliga utslagna av solen och värmen. Vi fick tydliga instruktioner innan vi gick in – närma er inte tigrarna framifrån, ta inte på huvudet osv.

SÅ släpptes vi då in och vi hade en kille med oss som skulle skydda oss om någon tiger skulle bli ”för närgången” och vi gick först till de 2 st som låg och sov tillsammans som vilka kattungar som helst.

De hade inget intresse av oss, de var trötta. (Ni vet hur katter är om de vill sova, ingenting kan störa dem). Vi turades om att klappa och ta kort. Sen gick vi till den tredje katten som låg en bit bort. Han var lite piggare och lät sig villigt klias av både mig och Rebecca. Efter en stund tröttnade han på oss och resta sig upp och gick iväg en bit. Iskallt. Katten räckte knappt till knäet på mig.

Vi pratade om det efteråt och vi tycker inte att det ser ut som om katterna är drogade. (något vi var lite oroliga för). Ögonen ser ju inte såna ut i alla fall och de verkade inte vara det.  

Så söt.

Den fjärde tigern låg på en stubbe och hade inte en enda spänd muskel i kroppen. Huvudet hängde ner över ena kanten och tassarna över den andra.  Lyfte lite på huvudet och kollade på oss men lät sig villigt klias på magen, leka med svansen och ta på tassen. (se Rebeccas bilder sen när de kommer)

Tigrarna här växer upp med människor, för de är det ingen big deal alls. De har dagar när de är ”lediga” och ”slipper” leka med människor.

Vi ick runt lite bland burarna efteråt, där fanns stora tigrar och bebistigrar (jo, antagligen det sötaste jag har sett) . Tigrar som ”var lediga” gick runt i sina burar och ville komma ut och leka, det syntes tydligt.  Som tur var hade de varandra att leka med.

Vi tog en del bilder och slutligen gick vi till bebisarna. Hallenadå! De hade en som var ca 1 månad, som hade svårt att gå eftersom den snubblade på sina egna tassar och var allmänt så där söt och förvirrad som djur är när de är riktigt små. Den ville vi helt enkelt stoppa ner i ryggsäcken och ta med hem!

Där var en hel massa volontärer på stället som rörde sig ganska fritt mellan burarna och vi ska kolla hur det där går till helt klart. Ett halvår i Chiang Mai boende på Tiger Kingdom med tigrarna hade nog varit en upplevelse!

Vilken grej, otroligt fantastiskt och något som gick rakt in i hjärtat och bara gjorde mig lycklig.  Ett minne att spara fö framtiden ehlt klart!

Bilder: Krulli

Följ oss på BlogLovin.

Lämna en kommentar

10 kommentarer

 1. Gud så fina, förstår att det var en fantastisk upplevelse!

  View Comment
  Svara
 2. Wow, det måste verkligen ha varit en upplevelse!

  View Comment
  Svara
 3. Vilken upplevelse – men varför håller man dem i fångenskap? Utrotningshot?
  Kramar

  View Comment
  Svara
 4. Vilken upplevelse! Och så fina de är, kissemissarna! <3

  View Comment
  Svara
 5. Janne

   /  november 26, 2011

  Så otroligt häftigt och vilka fina bilder! Det är verkligen ett minne att spara hur länge som helst och plocka fram vid sämre tider. :D

  Skönt och se att tigrarna mår ok där. Du hade ju dina misstankar om att det var tvärtom innan ni åkte.

  View Comment
  Svara
 6. Att ni vågade, själv klappade jag krokodiler i Gambia, men dom var på land och väldigt väldigt mätta.

  View Comment
  Svara
 1. På äventyr i Chiang Mai! | krulli
 2. På äventyr i Chiang Mai! | krulli
 3. Det var nog ingen bra idé | AsiaTour
 4. Rawr!! | krulli

Feel free to comment or share

 • Status just nu

  The 14 weeks trip we did together 2011 -2012 inspired one of us to start living in Langkawi, Malaysia. Now this blog is filled with tips ans tricks on whet to do & see & eat in SE asia. It grows as I travel. Of course the focus lies in Langkawi and the endless activities that lays befor a visitor here. I have lived here for a year, please contact me if you want further information on Langkawi.
 • Make your money on the beach!

  Yes you can. I started with 20 USD and click banners 10 times/ day. Now my money are growing while I relax in the shade. Join this growing business now.

  Share Up To 110 % - 10% Affiliate Program

 • Vi kan inte ladda bloggdata just nu.

 • Läs från början

  Vår resa börjar här om du vill läsa om den i den ordning vi bloggade.

 • Billigaste flygbokning?

  Billigaste flygresorna har vi kommit fram till att du kan hitta på Travelstart . De ligger i snitt några hundralappar under övriga nätresebyråer och flyger med samma flygbolag. Skyscanner har också billiga flyg.
 • Kategorier

 • Meta
 • Twingly BlogRank  Twingly Blog Search
  link:http://asiatour.lajke.se/ sort:published
  Recent linking posts

%d bloggare gillar detta: